Gulasz_1
Gulasz_2
Gulasz_3

Gulasz z Kapustą Pac-Choi i Warzywami

Czego potrzebujesz?

  • 200 g schabu
  • 200 g szynki wieprzowej
  • 2 marchewki
  • 200 g pieczarek
  • kapusta pac-choi
  • kiełki brokułu
  • czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka różyczek brokułu
  • sól, pieprz
  • łyżeczka curry
  • łyżki sosu sojowego
  • ciecierzyca (ze słoika)
  • łyżka oleju

Jak przyrządzić:

  • Mięso kroimy w cienkie kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy łyżkę oleju i podsmażamy mięso na rumiano.
  • Pieczarki kroimy w kostkę, tak samo czerwoną paprykę, cebulę i czosnek. Marchewkę kroimy w plastry. Kapustę pac-choi szatkujemy.
  • Do mięsa dodajemy pieczarki, cebulę, paprykę, marchewkę, czosnek. Zalewamy to szklanką wody i dodajemy sos sojowy. Dusimy pod przykryciem 20 minut. Następnie dodajemy różyczki brokułu, kapustę pac-choi. Dusimy jeszcze 10 minut.
  • Doprawiamy wszystko pieprzem, w razie potrzeby solą i wrzucamy kiełki brokułu. Jak jest taka potrzeba możemy dodać więcej wody. Ciecierzycę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą.
  • Gulasz podajemy z ciecierzycą, dekorujemy kiełkami brokułu.
EnglishGermanPolishRussianSpanish