Standardy

Stawiamy na jakość!

Jesteśmy świadomymi producentami, którzy nade wszystko przedkładają bezpieczeństwo wytwarzanej żywności.

Stale doskonalimy się w kwestii produkcji żywności bezpiecznej dla zdrowia Konsumentów. Wdrożyliśmy standardy dotyczące bezpieczeństwa produkcji, począwszy od upraw na polu, skończywszy na gotowym produkcie – GlobalGAP, HACCP, BRC. Objęliśmy również wszystkich członków Grupy doradztwem agrotechnicznym oraz opieką techniczną, która obejmuje między innymi pomoc w doborze środków ochrony roślin czy terminów ich stosowania.

Mając świadomość, jaki wpływ na środowisko oraz zdrowie konsumentów mają nasze działania, zobowiązujemy się do zarządzania naszymi uprawami oraz zakładem w odpowiedzialny i zrównoważony sposób. Pomagają w tym wdrożone standardy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.

Integrowana Ochrona Roślin

  • Postępujemy zgodnie z zasadami Integrowanej Ochrony Roślin – minimalizując używanie pestycydów i zastępując je w możliwych przypadkach naturalnymi środkami ochrony roślin.
  • Niezależnie testujemy gotowe produkty pod kątem pozostałości pestycydów, metali ciężkich, sprawdzamy ich jakość mikrobiologiczną.

Bezpieczeństwo dla zdrowia

  • Nie używamy nasion i sadzonek modyfikowanych genetycznie, każda partia posiada certyfikat zgodności i jakości.
  • Dokonujemy też obszernej kwalifikacji dostawców materiałów opakowaniowych, używając produktów jedynie wyroby dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Unikamy ryzyka

  • Nie stosujemy nawozów organicznych, aby minimalizować ryzyko zanieczyszczeń mikrobiologicznych.
  • Prowadzimy analizy gleby, by na podstawie wyników dobrać profil nawożenia.

Jakość Roku 2017 - European Quality Certificate

w kategorii PRODUKT za seler naciowy

Certyfikat Doceń Polskie TOP PRODUKT

za seler naciowy

BRC Global Standard for Food Safety

Global G.A.P.

EnglishGermanPolishRussianSpanish