Bruschetta z brokułami Bimi®, pieczarkami i serem feta

Czas przygotowania 15 min.

  • Opakowanie 200g brokułów Bimi®
  • 200g pokruszonego sera feta
  • 2 garście pieczarek – dowolnej odmiany
  • Kawałek masła do smażenia
  • 1-2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 chlebek ciabatta
  • Przekrojone połówki ciabatty posmaruj oliwą z oliwek i grilluj lub podgrzej aż staną się chrupkie.
  • Brokuły Bimi ugotuj na parze przez 3 minuty, aż będą miękkie. Pieczarki podsmaż na maśle wraz z wyciśniętym czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Następnie dodaj ugotowane brokuły Bimi i wymieszaj z pieczarkami i masłem czosnkowym.
  • Ułuż brokuły i pieczarki na ciabattę i posyp pokruszonym serem feta.  Całość grilluj jeszcze przez 2 minuty aż ser zacznie się rozpuszczać.

Bimi w włoskim stylu, to pożywna, sycąca przekąska.

EnglishGermanPolishSpanishUkrainian